Wat is acacia

 

In de Filipijnen zie je natuurlijk veel palmbomen in het straatbeeld, maar de acacia komt ook heel veel voor. Deze boom groeit snel, binnen 16 jaar is hij volgroeid. En groot genoeg om gekapt en verwerkt  te worden.

Het is ook een heel duurzame boom. Voor iedere boom die gekapt wordt, wordt er ook een nieuwe boom gepland. Bovendien mogen er niet onbeperkt bomen gekapt worden. Het kappen, verhandelen en verwerken van de bomen wordt door de overheid gecontroleerd.

Alle stukken, zelfs de kleinste stukjes, worden gebruikt. Natuurlijk maken ze er mooie schalen, kommen en bekers van,. Maar van de kleine stukjes maken ze sleutelhangers, magneten en nog veel meer van

 

Het is een hardhoutsoort met een warme kleur, van heel licht tot heel donker, en alle kleuren er tussen in. Daardoor ziet elk product er uniek uit. Zelfs als je twee dezelfde producten naast elkaar zet, zijn er kleurverschillen. 

 

In 1898 kwamen de Filippijnen na een 300 jarige overheersing door Spanje, in Amerikaanse handen. Een Amerikaans gouverneur wilde dat alle straten werden beplant met acacia bomen. Waardoor de boom zich door het hele land verspreidde.  Je ziet ze langs alle wegen en op onbebouwde grond staan.  Hoewel de boom oorspronkelijk niet in de Filipijnen voor kwam,  bepaald hij nu het straatbeeld.

 

Mijn favoriete product van acacia zijn de krantenbakken van acacia en gerecycled rubber.

https://www.aalaniwoonaccessoires.nl/a-37678434/dozen-en-doosjes/houten-krantenbakken/

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes en kortingsacties als eerste
Aanmelden
© 2014 - 2024 Aalani fair trade woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel