In 1898 kwamen de Filippijnen na een 300 jarige overheersing door Spanje, in Amerikaanse handen. Een Amerikaans gouverneur wilde dat alle straten werden beplant met acacia bomen. Je ziet ze langs alle wegen en op onbebouwde grond staan.  Het is een niet-inheemse hardhoutsoort met een warme kleur. Het is een boom die snel groeit, in 16 jaar is de boom volgroeid. Het is bovendien een duurzame boom. Voor iedere boom die gekapt wordt, word ook weer een nieuwe boom geplant. Kappen, verhandelen en verwerken van de bomen wordt door de overheid gecontroleerd.

                                  

Producten die gemaakt zijn  van acacia, worden afgewerkt met een beits, matte of glanzende lak. Al deze producten zijn voedselveilig. Producten van acacia kunnen niet in de vaatwasser, oven of magnetron.  Schoonmaken kan door afwassen met een lauwwarm sopje en daarna drogen met een zachte doek. Het hout niet laten weken in water.  Het hout niet in zonlicht of bij de verwarming plaatsen ivm  uitdrogen. Na verloop van tijd zal de lak afslijten (zeker bij intensief gebruik) .  Doe wat walnoten- of slaolie op een zachte doek en wrijf het hout er mee in. Dit houdt het hout mooi. De houten planken zijn hard genoeg om te dienen als snijplank, zacht genoeg om het mes scherp te houden. Het is echter niet te voorkomen dat er bij gebruik snijkrassen ontstaan.

Houten producten bevatten natuurlijke kleurstof, zoals tannine.

 

Let op bij houten badkameraccessoires op poreuze oppervlakten:

Houdt het product en de ondergrond droog, om te voorkomen dat de kleurstoffen uit het hout vrij komen en in het oppervlak trekken.

Advies (om verkleuring te voorkomen) om na gebruik het product te laten drogen.

Houdt het oppervlak waarop de zeephouder, de tandenborstelhouder, badtray etc. staat droog.

 

Voor houten kandelaars geldt het veiligheidsadvies voor het branden van kaarsen:

1. Houdt een brandende kaars altijd in het zicht.

2. Verzeker u ervan dat de kandelaar stabiel staat, op een hittebestendige ondergrond. Dit voorkomt schade op uw ondergrond door hitte en voorkomt dat glas kan barsten of breken.

3. Brandt een kaars niet geheel op. Doof de vlam voordat het te dicht bij de kaarshouder / kandelaar komt.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes en kortingsacties als eerste
Aanmelden
© 2014 - 2024 Aalani fair trade woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel