Is fair trade en duurzaam hetzelfde?

 

Tijdens onze reizen door de Filippijnen hebben we veel armoede en afval gezien. Afval dat gewoon op straat of in de zee ligt en arme mensen die dit afval verzamelen om het naar bepaalde punten te brengen , waar ze een klein beetje geld krijgen voor de opgehaalde spullen. Armoede ten top, maar ook duurzaamheid in de dop.

Is een product dat gemaakt wordt van deze materialen dan ook fair trade? Nee, dat wordt het pas als de verzamelaar er ook een redelijk loon voor krijgt. Genoeg om te kunnen eten, kinderen naar school te laten gaan en medicijnen te betalen.

Duurzaam is er vooral op gericht om het milieu en de natuur zo min mogelijk te belasten. Maar daarmee komt men nog niet tegemoet aan de basisbehoeften van de producenten. Pas als dit ook gebeurd, wordt duurzaam ook fair trade.

Fair trade is tegenwoordig heel duurzaam. Het hergebruiken van materialen is inmiddels heel normaal. Van het kleine stukje hout dat overblijft, worden ook nog kleine producten als sleutelhangers gemaakt. En als het echt te weinig is om nog een product van de maken, dan wordt het met papier gemixed en pulp van gemaakt en op die manier gebruikt. Gebruikte bomen worden vervangen door nieuwe jonge bomen. Zo blijft de natuur zo veel mogelijk gespaard.

Echter door fair trade producten te kopen ben je niet alleen duurzaam bezig, maar geef je de producent en zijn of haar gezin ook een kans op een beter bestaan. Betere gezondheid, betere voeding, scholing en huisvesting.  Bovendien geef je jezelf of een ander ook een mooi cadeau want tegenwoordig zijn fair trade producten ook design producten

 

Dus doe jezelf, de natuur en het milieu, en de producent een plezier en koop fair trade.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes en kortingsacties als eerste
Aanmelden
© 2014 - 2024 Aalani fair trade woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel