Mobiles van Bali

Bali

Bali is een eiland van Indonesië en telt meer dan 3 miljoen inwoners. Dans en muziek zijn erg belangrijk in het dagelijks leven, maar de Balinezen zijn ook heel erg spiritueel. Door de jaren heen weet Bali zich steeds verder te ontwikkelen en gaat het met de economie ook de goede kant op.

Artisans

De producent is opgericht in 1994. Er wordt zoveel mogelijk met lokale producten gewerkt. Van het personeel is 95% vrouw. De werknemers krijgen de kans om zich voortdurend te blijven ontwikkelend door middel van opleidingen.

Hoe wordt het gemaakt?

De mobiles worden gemaakt van resin; dit is een soort hars. Als eerste wordt de buitenkant van de mobile gevormd. Dit doen ze door ijzerdraad te buigen in verschillende vormen, zoals bloemen, harten en sterren. Deze draden worden gesoldeerd en op een tafel met plastic gelegd. Vervolgens wordt de ruimte tussen de ijzerdraden opgevuld met warme vloeibare resin. Nadat dit droog is, wordt er een laatste laklaag op gespoten en is het product klaar.

Fairtrade

De productie vindt plaats in een ruime werkplaats, naast het kantoor. Hierdoor zijn de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van de producten goed te controleren. De producent hecht veel waarde aan het welzijn van haar medewerkers. Er is dan ook veel aandacht voor (medische) voorlichting, gratis HIV testen, social programs etc. Daarnaast hebben zij een eigen ‘ziekenbus’ rijden. Alle medewerkers en hun familie zijn standaard verzekerd voor medische kosten.

De tekst is over genomen van Sarana

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes en kortingsacties als eerste
Aanmelden
© 2014 - 2024 Aalani fair trade woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel