Wereldmilieudag

 

Vandaag is het wereldmilieudag.  Het milieu is altijd belangrijk geweest, maar pas de laatste jaren zien we in hoe belangrijk. Als we niet snel iets doen, is het te laat, is de wereld zo vervuild dat we er niet meer in kunnen leven. Zijn alle wilde dieren dood en kunnen we hen alleen nog maar bekijken in documontaires.

 

Natuurlijk hoef ik je dit niet meer te vertellen, je weet het wel. En je bent ook al goed bezig door je huis en omgeving te verduurzamen en veel spullen te hergebruiken.

                                     Manlief en jongste zoon bij de zee

Manilla is direct aan de zee gelegen, in de baai van Manilla. Waar we hier duinen hebben die ons beschermen tegen de zee, hebben ze daar een grote betonnen muur van een meter dik en een meter of twee boven zeeniveau. Aan de ene kant een trottoir en aan de andere kant meteen de zee die daar al een meter diep is.  Maar de bodem kan je niet zo goed zien want er zwerft heel veel rotzooi in de zee. De laatste dag van ons bezoek aan de Filippijnen in 2012 liepen we nog even langs de baai, voordat we de dag erna weer terug naar Nederland gingen vliegen. Overal rotzooi in de zee. De dag na onze thuiskomst hoorden we dat er een tyfoon over Manilla was getrokken en dat de straten blank stonden. Maar dat betekent ook dat alle rotzooi die in de zee lag, weer terug in de straten van Manilla lag.

 

Tegenwoordig word er bij fair trade producten ook veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Zeildoek, plastic, metaal, papier, het word allemaal hergebruikt. De producenten in de Filippijnen en Indonesië zijn zeer creatief en bedenken steeds weer iets nieuws om hergebruikte materialen om te toveren in mooie producten.

Steun hen niet alleen voor een beter inkomen, maar ook voor een beter milieu, en koop eens een gerecycled product, zoals bv de metalen beeldjes en de hangende bloempotten.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes en kortingsacties als eerste
Aanmelden
© 2014 - 2024 Aalani fair trade woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel