Dag van de leerplicht

 

Tijdens onze reis naar de Filippijnen zagen we ze iedere dag lopen, de vele kinderen in uniform. Vaak een witte blouse en een gekleurde rok of korte broek. Sommigen  met een wit t-shirt ipv een blouse, en soms een andere broek of rok. Maar meisjes altijd in een rok en jongens altijd in een korte broek. Iedere school heeft z`n eigen kleuren, je kan goed zien welk kind op welke school zit

In de Filippijnen is er ook leerplicht, van 5 tot 18 jaar. De lagere school is gratis. En toch gaan er veel kinderen niet naar school.  Want op veel scholen moet je een uniform dragen. Heb je daar geen geld voor dan kan je niet naar school.

 

In de grote steden gaan de kinderen ook in twee groepen naar school. De ochtend groep en de middag groep. Er zijn niet genoeg openbare scholen, zodat de kinderen in twee ploegen moeten gaan omdat anders niet iedereen naar school kan.

De kinderen krijgen in minstens twee talen les, Engels en Tagalog. Maar de Filippijnen heeft meerdere grote taalgebieden en het kan zomaar zijn dat je naast Engels en Tagalog, ook nog in je eigen taal les krijgt.

 

Het blijft een vrolijk gezicht, al die kinderen die in uniform over straat lopen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes en kortingsacties als eerste
Aanmelden
© 2014 - 2024 Aalani fair trade woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel